Szántai Kormány banner

A Diákönkormányzat Kormánya (2017 április -)

Tagjaink

A kormánynak jelenleg 6 tagja van.
Szántai Valentin
a DÖ Elnöke
Szeip Máté Levente
a DÖ Alelnöke
Zhang Xinyu Dóra
Belügyminiszter
Dömötör Bálint
Kommunikációs igazgató
Timár Tamás
Sportminiszter
Zsiborás Zalán
Élelmezési és közjóléti miniszter

Hogyan lehetek kormánytag?

Ha kormánytag szeretnél lenni, keresd fel a DÖ Elnökét vagy Alelnökét és ha valamelyikük kinevez, már kormánytag is leszel. Ha egyikük se tenné, bármelyik parlamenti ülésen felszólalhatsz, és a képviselők beválaszthatnak a kormányba.

Minisztériumok és Irodák

A DÖ Kormánya hagyományosan minisztériumokat alakít, így a kormánytagok külön-külön feladatkörökben tevékenykednek. Figyelem! Ez a szekció hiányos, elavult, vagy pontatalan lehet.

Belügyminisztérium

A Belügyminisztérium feladata figyelemmel kísérni az iskola mindennapjait és segíteni a programok szervezését és hírdetését. Egyik legfontosabb részlege a Hírszerzés és Titkosszolgálat vezetősége, ami az Eötvös életének eseményeit gyűjti össze a DÖ-nek, hogy a működését hatékonyabban tudja szervezni. A Belügyminisztérium kapcsolatban áll a diákkörökkel, köztük a Rádióval és az Rendezőgárdával. A minisztérium egyik feladata, hogy segítse az iskola diákéletét segítő diákkezdeményezéseket, diákkörök létrejöttét, rendezvények szervezését és hírdetését.
A Belügyminisztérium élén a Belügyminiszter áll, aki jelenleg a Hírszerési Hatóság és Titkosszolgálat vezetője is.

Külügyminisztérium

fejlesztés alatt

Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium feladata a DÖ és a kormány vagyonával gazdálkodni. A minisztériumoknak és irodáknak, valamint a DÖ további szerveinek a DÖ központi költségvetése szerint biztosít különböző projektekre pénzt (ha ezt a Parlament jóváhagyta), a kormánytagok kiváltságait pedig a kormány saját pénzéből finanszírozza. A minisztérium minden bevételt és kiadást nyilvántart, ezért vezetője, a Pénzügyminiszter felel.

Sportminisztérium

fejlesztés alatt

E-sportügyi Főosztály

fejlesztés alatt

Kancelláriaminisztérium

A Kancelláriaminisztérium, vagy Kabinetiroda a kormány ügyeinek általános koordinációjért felel. A Kancelláriaminiszter (vagy kabinetfőnök) a kormány vezetőjének (jelenleg személyesen a DÖ Elnöke) felel és segít összehangolni a minisztériumok munkáját és a kormány stratégiáját a DÖ többi szervével, az iskolavezetéssel és más fontos csoportokkal. Jelenleg ez a minisztérium nem működik.

Parlamenti ügyek Főosztálya

Ez a fosztály (Legislative Affairs) foglalkozik a kormány parlamenti stratégiájával, legyen szó a kormány jelenlétéről az üléseken, álláspontjáról a tárgyalt kérdésekben, javaslatokról, döntések végrehajtásáról, határozatok továbbításáról és jegyző kijelöléséről, ha erre szükség van. Jelenleg ezt a főosztályt közvetlenül a DÖ Elnök vezeti.

Kommunikációs Iroda

A Kommunikációs Iroda, amelyet jelenleg Dömötör Bálint kommunikációs igazgató vezet felel a kormány médiájáért. Ennek egyik legfontosabb része a DÖ híradó.

Tevékenységünk

Itt olvashatsz eddigi munkánkról és céljainkról

Figyelem! Ez a szekció hiányos vagy pontatalan lehet.

Közösségi tér fejlesztése

Egy jelentős változást eredményezett a kormány és az igazgatóság együttműködése eredménye amit mindenki megtapasztalhat a saját bőrén, ha ellátogat a büfébe vagy a teraszra.
A büfében egy szabadpolcos könyvtárnak is beillő polchalom talált otthonra, valamint egy kanapé, egy kupac ülőzsámoly és kényelmes fotelok kaptak helyet a büfé előtt. Mindezért Moss László igazgató úrnak köszönhető, hiszen a könyveket ő ajánlotta fel a bútorokkal egyetemben.

Arra kérünk minden kedves diákot és tanárt, hogy az új bútorok épségére vigyázzon. A könyvek helyben történő olvasásra vannak szánva, az esetleges elvitel után vissza kell őket juttatni ugyanabban az állapotban a polcokra.

A teraszra új kerti bútorok kerültek, asztalok és székek, ezekre szintén vigyázzunk.

Egy kis betekintés az újdonságokba (amikor a kormány letesztelte az új jövevényeket, és fülig ért a szájuk🙂):

Az újdonságokat a tavasz folyamán a diákok boldogan használatba vették. Szintén az igazgatóság segítségével a büféhez új székek, egy új kanapé és további polcok kerültek. Nyáron a közösségi tér fejlesztésének új hullámával a hátsó bejárati zsibongóhoz is került szabadpolc.

Ballagóknak

A Szántai-kormány a Kammermann-kormányhoz hasonlóan szervezett egy pikniket a bolondballagás napjára a ballagó évfolyamoknak, bár nekik ez már nem volt meglepetés, mert egy éve ők is sütöttek sütit a végzősöknek és osztályfőnökeiknek. A díszteremben tartott piknikre a többi osztály sütött süteményeket és a kormány biztosított üdítőt és háttérzenét a 12-esek szalagavatós számaiból válogatva.
Fejlesztés alatt - (büfé)

Tanárértékelés

A kormány segítségével a 2016/17-es tanévben megvalósult a tanárértékelés. Átlagosan közel 80%-os kitöltöttséggel értékelték a diákok a tanáraikat, anomním módon.

DÖ-láda

Egyszerű, de annál fontosabb újítása a kormánynak, hogy a büfénél egy ötletládába lehet a DÖ-nek javaslatokat és kritikát küldeni.